Nutida friskvård med urgamla rötter

Svaroopa®yoga

Fokus på ryggen
Svaroopa® yoga är en lugn typ av hathayoga med fokus på att lösa upp spänningar längs ryggen. I denna yogaform används enkla, mjuka rörelser som
vi vilar en längre stund i. Detta för att få musklespänningar att släppa och uppnå en nedvarvande effekt.  Rörelserna går djupt och det brukar kännas avslappnat i hela kroppen när spänningar längs just ryggen släpper. Mycket värk, smärta eller spänningar i andra delar av kroppen, har ofta ett ursprung i en spänd rygg. Varje klass inkluderar rörelser för hela ryggraden, från svanskota till nacke.  

Avstressande effekt
Svaroopa® är en ”restorativ yoga”, där man stannar länge och vilar i positionerna. Mycket stöd och hjälpmedel används såsom klossar, stolar och filtar, så både sinne, nervsystem och muskler slappnar av.

Tirild yogalärare

Kort om Tirild

  • Praktiserat yoga i 34 år.
  • Undervisat yoga i 17 år.

Grundutbildning:

  • Certifierad hatha-yogalärare, USA 2005
  • Cert. Svaroopa® yoga-lärare USA 2007
  • Cert. Gravidyoga
    lärare 2010

Medlem i:

Artiklar om mig

Ryggproblem?
Många som normalt inte kan yoga p.g.a. ryggproblem, kan praktisera svaroopa® yoga eftersom den är specialdesignad att lösa upp spänningarna längs ryggen. Att avlasta och skydda överansträngda muskler och ledband kan vara en del av rehabiliteringen. Överrörliga har speciellt nytta av denna yoga.

Kontakt
073-720 07 11
tirildo@yahoo.com

Registrerad i Yoga Alliance sen 2005

© Tirild Oftedal