Nutida friskvård med urgamla rötter

Om svaroopa®yoga

Spänningarna längs ryggen
Svaroopa® yoga är en lugn typ av hathayoga med fokus på att lösa upp de spänningar som sitter längs ryggen. Det används relativt enkla, mjuka rörelser som
vi stannar en stund i. Rörelserna går djupt och det brukar kännas avslappnat i hela kroppen när spänningar längs ryggen släpper. Värk och smärta i andra delar av kroppen kan också komma från en spänd rygg.

Känn hur avslappnad du blir
Jag använder mycket hjälpmedel i klasserna. Jag stödjer upp, trycker, håller och pysslar om, så du får en chans att uppleva hur det känns när både muskler, nervsystem och sinne slappnar av. Svaroopa® yoga är en ”restorativ” yogaform, där man stannar länge i positionerna. Varje klass inkluderar rörelser för hela ryggraden, från svanskota till nacke.  

Tirild yogalärare

Kort om Tirild

  • Praktiserat yoga i 35 år.
  • Undervisat yoga i 18 år.

Grundutbildning:

  • Certifierad hathayoga lärare, USA 2005
  • Cert. Svaroopa® yoga lärare, USA 2007
  • Cert. Gravidyoga lärare 2010

Medlem i:

Artiklar om mig

   Bästa yogatidningen:
        Yogafordig.nu

Ryggproblem?
Många som normalt inte kan yoga p.g.a. ryggproblem, kan göra svaroopa® yoga eftersom den är specialdesignad att lösa upp spänningarna längs ryggen. Att avlasta överansträngda muskler och skydda ledbanden kan också vara en del av en viktig rehabilitering. Överrörliga har speciellt nytta av denna yoga. Ta kontakt (se nedan) om du är osäker på om denna yoga är bra för dig.

De regelbundna kurserna hålls i Stockholm, klicka här. 2-3 timmars workshops hålls i Stockholm och övriga delar av landet. Om du har ett yogastudio och vill ha en workshop, ta kontakt.

Kontakt
073-720 07 11
tirildo(a)yahoo.com

Registrerad i Yoga Alliance sen 2005

© Tirild Oftedal