Nutida friskvård med urgamla rötter

Om Tirild

Jag har jobbat professionellt med ayurveda i över 20 år. Genom yogan kom jag in på ayurveda. Jag började yoga på -80 talet och älskade det. Yoga var underbart, men jag fick ryggproblem! Jag upplevde också en viss stereotyp tillämpning av rörelser och andningsövningar, som inte kändes rätt. Jag rasade i vikt av vissa andningsövningar medan jag upplevde att andra lugnade mig. Min upplevelse är att vi människor har olika behov och att saker påverkar oss på olika sätt. Det som är bra för mig, behöver inte nödvändigtvis vara bra för dig.
Var kunde jag hitta kunskap om hur man anpassar rörelser, rutiner, kost och annat efter våra individuella olikheter? Ayurveda var svaret.

Jag började studera ayurveda för den indiska, ayurvediska läkaren dr. Vinay Vora, vars specialitet är pulsläsning, år 2000 och sen har det rullat på.

Jag hade inga planer på att börja jobba med ayurveda, ville bara ha kunskap om hur jag kunde komma till rätta med mina egna obalanser. När jag fått ordning på hälsan, återstod det bara att fixa min rygg. På det sättet blev det att jag åkte till USA och tog svaroopa® yogalärarutbildningen. Där fick jag både förståelse för min egen ryggproblematik och kunskap om hur man kan komma åt djupa spänningar. Sen 17 år tillbaka undervisar jag i svaroopa®, där fokus är just att få ryggmusklerna att slappna av. Jag ger även behandlingar med samma syfte.

Tidigare
Ni kanske känner igen mig från Zence ayurvediska hälsocenter, Veda Lila, Mosebacke hälsocenter, Salve, Masesgården eller kanske från Ayurveda akademin där jag undervisat på yrkesutbildningarna i flera år?

Kontakt
073-720 07 11
tirildo@yahoo.com

Medlem i Kroppsterapeuternas yrkesförbund

© Tirild Oftedal